dimarts, 28 de juliol del 2009

L’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal signen un conveni per prevenir la violència de gènere





L'Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal han signat un conveni per prevenir la violència de gènere. L'ens comarcal rebrà una subvenció de 40.000 euros destinada sobretot a consolidar el Servei d'Informació i Atenció a les Dones.

Divendres passat l'Institut Català de les Dones (ICD) va formalitzar la signatura de convenis amb diversos consells comarcals i ajuntaments gironins, entre ells el Consell Comarcal del Pla de l'Estany. La intenció de l'Institut és prevenir la violència masclista i potenciar la igualtat entre homes i dones. Al Pla de l'Estany, aquesta ajuda es tradueix en una aportació econòmica de 20.000 euros aquest any 2009, i 20.000 més el 2010, que s'han de destinar a reforçar el funcionament del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ubicat al casal del barri de Sant Pere de Banyoles. La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, ha recordat que els SIAD "no són una finestra més", sinó una "figura fonamental" per a la consecució de la igualtat de gènere.

La inversió no es materialitza d'una manera preestablerta. Cada centre utilitzarà els recursos en funció de les seves problemàtiques. Segons Marta Selva, això es pot traduir en més psicòlegs o especialistes jurídics, plans de prevenció de la violència de gènere, conferències o campanyes de sensibilització. La presidenta de l'ICD ha remarcat que aquests contractes permeten també "coordinar" els diferents ens involucrats. Marta Selva també ha posat èmfasi en el paper dels ajuntaments, pioners en l'atenció a les problemàtiques de les dones.

L'Institut Català de les Dones incrementarà en un 31% el pressupost que destina a reforçar els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones a les comarques gironines, aportant 530.000 euros a la demarcació en dos anys. Marta Selva ha explicat que la intenció de fons és consolidar els SIAD i establir "un model de relació" entre el Departament d'Acció Social i Ciutadania i els ens locals en les polítiques per a la dona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada