dilluns, 26 d’abril del 2010

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat per unanimitat el Pla Local d’Inclusió Social 2009-2012



L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat per unanimitat el Pla Local d'Inclusió Social, amb vigència fins el 2013. Inclou 160 actuacions, un 30% de les quals noves, en 7 àmbits de treball diferents. El Pla s'ha aprovat amb el consens de tots els grups municipals.

El Consorci de Benestar Social Pla de l'Estany-Banyoles, en col·laboració amb el Govern de la Generalitat està impulsant el Pla Local per la Inclusió Social (PLIS). El Pla parteix de la necessitat de fer una anàlisi dels factors d'exclusió social de manera descentralitzada. Farà una diagnosi de la ciutat i de la comarca, partint com a referents bàsics per la investigació de termes com el treball en xarxa, la transversalitat i la proximitat.

La regidora d'Acció Social, Nani Ribas, ha explicat que el Pla inclourà 160 accions diferents, el 30% de les quals noves, i que serà una eina per combatre situacions de vulnerabilitat a la ciutat.

Els grups a l'oposició, Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya Verds, van coincidir a destacar el treball en consens en el procés d'elaboració del pla. Tot i això, la portaveu d'Esquerra, Eulàlia Turró, s'ha mostrat confiada en què al llarg de la seva aplicació es puguin incloure més propostes dels altres grups polítics. Per la seva banda, la portaveu d'Iniciativa, Núria Langa, ha qualificat algunes prioritats com "una mica dubtoses" i ha puntualitzat que algunes actuacions previstes no tenen terminis d'aplicació concrets. Per exemple, pel que fa al pla d'acció contra les drogues.

El document, que tindrà vigència fins al 2013, es va aprovar al ple del 28 de març amb els vots a favor de tots els grups municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada